به گزارش شاخص ۳۶۰، روندِ رو به رشدِ جمعیت در دنیا نیاز به مواد غذایی، بهویژه مواد پروتئینی را بیش از پیش افزایش داده است. در این راستا طی سالهای اخیر، مصرف گوشت طیور بهعنوان یک منبع پروتئینی، رشد قابل ملاحظهای داشته است.
با توجه به اهمیت گوشت طیور، طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای کشور از دی ماه ۱۳۹۹ توسط مرکز آمار ایران با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و سازمان دامپزشکی کشور به مرحله اجرا درآمد که نتایج آن تا پاییز سال ۱۴۰۰ بهصورت فصلی و پس از آن به صورت ماهانه منتشر شد.
نگاهی به نتایج حاصل از اجرای این طرح در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد:
تعداد کلّ طیور زنده وارد شده به کشتارگاهها ۱٬۳۹۲ میلیون قطعه بهوزن ۳٬۵۲۷ هزار تن بوده، که از این تعداد، ۱٬۳۷۸ میلیون قطعه لاشه قابل مصرف به وزن ۲٬۶۸۲ هزار تن عرضه شده است.
مرغ با وزن ۲٬۶۰۵ هزار تن، ۹۷٫۱ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با ۱۵۸ میلیون قطعه به وزن ۲۹۸ هزار تن بیشترین تعداد و وزن مرغ را به خود اختصاص داده است.
سایر انواع طیور که عمدتاً شامل بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و مرغ تخمگذار میباشند با ۷۷ هزار تن، ۲٫۹ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
استانهای دارای بیشترین تعداد و وزن سایر انواع طیور به شرح ذیل میباشند:
استان اصفهان با ۱٬۱۷۵ هزار قطعه بوقلمون به وزن ۱۲٬۸۸۲ تن؛
استان یزد با ۳٬۷۰۰ هزار قطعه بلدرچین به وزن ۷۷۶ تن؛
استان اصفهان با ۱۷ هزار قطعه شترمرغ به وزن ۷۴۷ تن؛
استان البرز با ۷٬۷۳۶ هزار قطعه سایر انواع طیور (مرغ تخمگذار، مرغ مادر و کبک) بهوزن ۱۱٬۸۷۹ تن.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید